dijous, 20 d’octubre del 2016

Contradiccions?

Que a una part de l'estat es prohibeixen les corregudes de bous és inconstitucional. Que la fi del terrorisme al País Basc no supose la fi de la dispersió dels presos sembla és constitucional, igual que ho sembla el manteniment del centres d'internament d'estrangers o l'aixecament de murs de fil-ferro a les fronteres de l'estat. Quanta celeritat per segons quines declaracions de constitucionalitat i quina desgana per segones quines altres. 

En reclamar la llibertat d'expressar-se alguns s'obliden del silenci de moltes veus que dia rere dia practiquen els mitjans de comunicació públics que controlen. 

Al País Valencià les maniobres del Partit Popular contra l'articulació de  la nova RTVV no ens han de fer oblidar tot el que sota els seus mandats fou aquella aventura i  un troba a mancar un poc d'autocrítica (què dic!) i de propòsit d'esmena, precisament per garantir la llibertat d'expressió i els drets, constitucionals i humans, relacionats amb la informació, dels que se'n riuen ara sí, ara també.

El llenguatge casernari i venjatiu d'alguns sobre alguns terrorismes, la manca de reconeixement dels qui, sembla, van apostar pel diàleg per la fi del terrorisme etarra, palesen un sectarisme insuportable i manipulador: tan difícil és mantenir un to moderat i respectuós, bastir actituds de reconciliació i superació dels conflictes per una convivència en pau i tolerant?




dimecres, 19 d’octubre del 2016

De la missa la meitat

Sempre és interessant llegir al rigorós periodista Víctor Maceda, el seu "El despertar valencià" em pareix una interessant proposta per fer memòria d'on som ara i d'on venim. 

La presentació de les notícies del telediario de la televisió espanyola em sembla força escandalós, posant en evidència una divisió gent d'ordre-gent de conflicte que tracta de pintar-ho tot ben negre. La violació dels drets relacionats amb la informació abasta nivells força preocupants. Ara com ara l'exercici de l'Intermedio per contar la "veritat", després de conèixer les notícies, esdevé força recomanable.

Tot l'espectacle del PSOE deixa força tocades les institucions públiques, el panorama de corrupció de tot plegat se'ns ofereix com el resultat d'una descarada connivència de les dues principals forces polítiques de l'estat per romandre en el poder. No es pot amagar el gran esforç de les elits per recolzar uns líders, unes organitzacions, per afavorir el manteniment del poder a qualsevol preu.

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...