diumenge, 10 de juliol del 2022

Memòria selectiva

Ahir a Ermua, País Basc, els líders del PP homenatjaven Miguel Ángel Blanco, assassinat per ETA fa un grapat d'anys. Els parlaments dels polítics dretans, seleccionats pels mitjans de comunicació, subratllaven que de governar derogarien la llei de memòria democràtica que preparen els governants actuals. Aquesta doble moral amb les persones assassinades per ETA i pel franquisme, no s'aguanta per enlloc i la manipulació d'aquests senyors fa sentir una vergonya indescriptible. O reparem tot el dolor causat per la violència, sia del color que sia, o sempre serem unes societats trencades, no guarides de la malaltia de l'odi i la rancúnia, de la venjança i la injustícia. 

Lectures "levantinas"

Per si em restava algun dubte, per al diari que quasi diàriament compre i llig en part, Levante, el "toreo" és cultura, concretament a la secció cultura/sociedad, pàgina 53 d'avui, llegim "Si el toreo no evoluciona, morirá". Ho vinc a dir perquè abans havia llegit una notícia sobre bous i vaques (pàgines de la "Comunitat Valenciana",  23) amb el títol "La primera tarde de "bous a la mar" en Dénia deja 7 heridos". Aquesta dispersió informativa em desconcerta: tot el relacionat amb bous, vaques, toros no és cultura?, només el relacionat amb el toreig?, només les corregudes de bous braus?  Per si tenia algun dubte, divendres, al mateix diari, es llegia a la secció de cultura, que no a la d'esports, "Ya están en marcha 1.089 días después los encierros de San Fermín",  tot informant d'unes  boniques curses de "mozos" on participaven "cabestros" i "toros".

La veritat, sincerament, tot plegat no sé si és cultura, però sí, em sembla a mi, és una barreja de negocis, violència contra els animals, d'esport, per suposat de risc, d'alt risc diria, successos, festes ¿populars?, espectacle a l'aire lliure, primitivisme fins i tot, que no s'aguanta per enlloc i bé podria portar-nos a tornar a afirmar allò de "Si la tauromàquia és cultura, el canibalisme  és gastronomia". Quin bollit! Bon profit!


Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...