dimarts, 9 de juliol del 2019

Acostaments

M'ha portat el destí a la ciutat de Tarragona uns quants estius després d'aquell juvenil on col·laborava en tasques, diguem-ne arqueològiques, a l'antic amfiteatre a tocar de la platja del Miracle. I quasi alhora tafanejant en una de les poques llibreries que hi he trobat, l'Adserà de Rambla Nova, m'ha arribat un recull d'articles d'en Josep Pla, Cabotatge mediterrani, les primeres entrades del qual es dediquen a la ciutat esmentada i a la de València. Recomane el viatge, si més no, literari.

La mar quan la mire apareix esguitada de sòlids vaixells que ancoren davant aquest port principal i em recorden, esperant sobre les aigües tranquil·les del juliol, els petits dragons que en fosquejar s'apleguen a la façana de la casa familiar al voltant de la farola. La gent s'acosta a la balconada que inicia la rambla susdita, al costat de l'estàtua dedicada a en Roger de Llúria, cercant la frescor de les brises, una vista privilegiada des de la talaia, un lloc propici per les declaracions amoroses o no, per les besades i les abraçades d'amants i novençans per exemple.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...