dijous, 20 de juny del 2024

"Ireialitat"

Les celebracions monàrquiques s'han presentat en un context de ¿forta presència d'allò militar? El rei s'agafarà a la Constitució, li vaig escoltar dir durant el discurs, com en tota apel·lació al text fonamental: no em va quedar clar si a tota ella o només a una part. 

El trencament del protocol per les filles del cap de l'estat, durant l'esmorzar, ha estat allò més celebrat des de la televisió dita espanyola, un no sap ben bé com interpretar-ho, atesa la seriositat de tot plegat, tant de bo un punt ¿d'innocència? sempre és benvingut en temps d'adhesions inqüestionables. 

Crec saber què votaria a un cada vegada més improbable referèndum sobre la forma d'estat, però la monarquia imposada amb la constitució de 1978 com que és manifestament millorable. Sobre la família reial com que tenen bastants problemes a resoldre, el paper és molt sofrit. Sobre l'exercici del càrrec preferiria més neutralitat, molta més discreció, més separació església catòlica estat, menys nacionalisme, menys militarisme, menys revistes del cor, més moderació, menys medievalisme, vassallatges i submissions vàries, més humilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...