diumenge, 17 de febrer del 2019

Feliç idea

Ferides de la guerra, aquesta vegada en forma de mines sota les platges de Dinamarca (Land of mine. Dinamarca, 2015. M. P. Zandvliet). Adolescents enganxats pel nazisme, captius al país nòrdic, netejant d'explosius la costa per on algú suposava arribarien els aliats. Feliç idea la d'encomanar-los la desactivació, macabre càstig al vençut, tan feliç com la de l'illa on volen recloure immigrants en aquell estat tan admirat per cert. La segona cadena de la televisió estatal ens oferia fa unes setmanes Les innocentes, d'Anne Fontaine, on es dóna compte de la difícil situació d'un convent a Polònia, on les religioses han estat violades i l'embaràs i el part es converteixen en veritable prova de foc per la convivència i la fe la comunitat. Als cinemes es recorda encara vívidament Cold war d'en Pawl Pawlikowski, amb tot el drama d'una dictadura que se't clava fins al moll de l'os.

En Sánchez s'ha pres al peu de la lletra allò que recomanés a d'altres de convocar eleccions. Comicis que molts veien més enllà de l'estiu, votacions que d'altres ja donen per guanyades. Començar la campanya al poble del president innombrable de les Catalunyes no deixa de ser una provocació, una més, després arrencada de llaços grocs. Si els resultats no són els que desitjaven aquells tan delerosos del combat electoral de la llista tancada i les paperetes blanca i sèpia què demanaran aleshores: unes altres eleccions? Ara també escoltem no es podia fer una altra cosa, rebutjats els pressuposts, el judici al procés en plena retransmissió des d'una sala rància i fosca. Als amics de la manifestació resta ben clar només els importa la seua.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...