dimecres, 22 de juny del 2022

Centre

De segur que el neguit de la presència d'Oltra al Govern valencià ha precipitat algunes coses, igual que la davallada socialista a Andalusia, que la clara visió dels socialistes han de posar la proa cap al centre que ara assetja sòlidament el PP, perquè la moderació dels conservadors post Casado ha fet augmentar  la pujada de les accions dels de Gènova 13. 

I Puig pot haver-ho vist clar, després del ball del cap de setmana dels líders de Compromís. Sap ara, en pre-campanya, que cal vendre fites econòmiques (Sagunt, avui Almussafes, ahir el Caixa Fòrum), que és el líder més ben situat per guanyar les eleccions del 23. 

La caiguda d'Oltra deixa orfe Compromís del seu referent indiscutible, les polítiques d'esquerra segurament molt tocades ja. La volantada sembla serà cap a la dreta, però primer han de passar pel centre i ací al País Valencià és possible l'ocupen el socialistes, si més no provisionalment, donant per segur el reagrupament del vot al voltant del PP a costa de Ciutadans, los liberales, que amb moltes ganes de dimissions podien demanar, per exemple, la de la seua cap a Madrid.  

L'adéu d'Oltra m'ha fet recordar la marxa d'Iglesias, ¿víctimes d'una persecució implacable? Possibilistes fins on els han deixat, que ha estat poc... han tastat el joc del poder dels socialistes, tant de l'abraçada primera efusiva, poc disposats a fer concessions de fons que posen en qüestió el règim monàrquic, neguitosos de ser titllats de radicals si van més enllà, sotmesos nigth and day a la pressió mediàtica de Madrid. 

La pandèmia ha deixat molt més tocats que no semblava a Sánchez i companyia i la manca de projecte ¿regenerador? per un estat en seriosa crisi institucional, amb una constitució amortallada, amb evidents desequilibris territorials, desigualtats socials creixents, ens aboca a la desmobilització d'un creixent gruix de ciutadans i ciutadanes escèptics, als qui s'ha enganyat reiteradament, lliurant-los al terreny  de l'auto-exclusió, el de tots aquells que no s'identifiquen amb l'Espanya uniforme, triomfant, venuda com a únic producte ciutadà del supermercat polític peninsular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...