dijous, 16 de juny del 2016

Des del País Lleonès

Han instal·lat jardineres als balcons del carrer Ample i els reguen empleats fent servir vehicles especials per enlairar-se fins les clavellineres, mànega en mà. Alhora, als carrers de l'Húmedo les deixalles es mesclen amb pixats i líquids vessats durant les hores nocturnes. Per si fos poca cosa els carrers més cèntrics són mullats a l'hora que eixim els vianants, que encara tenim feina, cap als nostres trists llocs de treball. Amb un poc de sort, arribarem al semàfor on el roig per vianants depassa el minut de temps i el verd amb feines arriba als trenta segons. Visca la política de mobilitat a favor del caminador.

Avui he recollit les paperetes per votar per correu,  pels murs lleonesos només he vist cartells de la coalició liderada por Podem i del partit Animalista, recorde també unes enganxines del Partit Regionalista del País Lleonès. El més divertit és en Rajoy, el seu Buenas Noches als espectadors avançat l'esperat ¿debat? a quatre, l'emoció carxofera, la passió caminadora... són difícilment superables. Diuen que no hi haurà terceres eleccions, però si arriben a convocar-se i es presenten els mateixos seriosament em propose no participar. 

En escoltar les argumentacions dels britànics (alguns) sobre l'eixida de la desUnió Europea m'han semblat una colla d'intolerants extremistes, xenòfobs i egoistes, provocadors de més extremisme, més intolerància, xenofòbia i egoisme: què volen aquesta gent? De què van? Tan preocupant com els seus discursos em sembla la retòrica pepera sobre el Gibraltar español. Tot en la línia dels discursos nacionalistes atiats per la competició futbolística del mes, il·lustrats per seguidors fanàtics i beguts de seleccions d'estrelles ben remunerades. En això estem. 

Un altre dia em salva, per un moment, l'esforç de la gent del conservatori de la ciutat oferint audicions dels alumnes, avui tocaven les flautes dolces i el clavicèmbal. Em referme en què aqueix és el camí, l'esforç que hem de continuar, el de la cultura, el de la formació, amb voluntat tot plegat ens faça créixer, ens faça dignes. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...