dimecres, 25 de gener del 2023

Llibres i pel·lícules

Fusta de carrasca de Manel Alonso s'acosta a una vida que són moltes vides, a un poble que són molts pobles. Aquesta terra nostra, país d'allau de tants i tantes que hi han vingut, necessita d'autors que pouen les seues veus i les projecten sobre tots nosaltres. El treball literari caldria anara acompanyat dels treballs demogràfics, sociològics, històrics i més per arribar a entendre, per arribar a comprendre, en això estem. Tinc la sensació els processos continuen, però ja no són els mateixos, tot avança a una velocitat diferent, diria més alta, afegint més motivacions a les de sempre. Anit al Club de Lectura l'autor ens acompanyava il·luminant-nos en les nostres percepcions, convergint gojosament en el donar sentit.

Dissabte al cinema hi veia Holy spider pel·lícula iraniana on una dona periodista encapçala la persecució d'un assassí de prostitutes. La discriminació constant de la dona, el patriarcat, la família, la religió, la justícia, la policia, la corrupció, la violència passen davant nostre exposant un panorama força fosc,  per moments molt sòrdid durant el metratge. La periodista protagonista, jugant-se la vida literalment, desemmascararà el criminal que, posseït per un deure sagrat, es consagra a l'eliminació sistemàtica, en sèrie, de les dones impures, primeres i més febles víctimes d'una misèria generalitzada, el sistema quasi ve a agrair-li llur tasca i només en sentir-se qüestionat per una mena de justícia paral·lela es desfà del venjador.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...