dissabte, 14 de gener del 2023

Persecucions

Torna Puigdemont. Divendres unes companyes en feien mitja befa a la feina i jo vaig callar, entre d'altres coses per no pertorbar la sòlida unanimitat d'opinions, pensí devien haver-se exposat als mitjans que demanaven, novament, amb forces renovades, la detenció immediata del gironí. Com ens agrada focalitzar els nostres odis i manies en un personatge. Com ho passem de bé malparlant d'aquest i d'aquell, apuntant la ira sobre l'enemic que ens uneix. Sense haver posat un peu a Catalunya, sense conèixer una catalana, un català en tenim prou amb la relació de greuges i prejudicis que ens subministra la premsa del règim, transformada en propaganda grollera nit i dia. Impagable la reacció de Ponsatí: que ella no en reconeix al TS. 

Maigret i la jove morta de G. Simenon (Navona, en traducció d'E. Manzano) van inspirar, crec, la pel·lícula Maigret (Patrice Leconte) protagonitzada per un magnífic G. Depardieu, fent del cèlebre comissari. La mort de la Louise porta l'investigador a refer les seues passes des de l'arribada a París fins a la fi dels seus dies i, més enllà, a conèixer la personalitat dels seus pares. La mena de competició amb el seu col·lega Lognon portarà més lluny a aquell, segurament perquè va entendre millor qui era la víctima, anant molt més enllà de limitar-se a resseguir els moviments de la difunta abans del violent final, en això, entenc, es fonamenta, en part, l'excel·lència del famós policia. L'autor em tornà a enganxar amb la deriva de les seues  investigacions, la lectura em precipità a la recerca del criminal, després de d'haver passat pàgines i pàgines coneixent la protagonista desapareguda. 

Aquesta xica que diuen canta, la Shakira, sembla haver-la muntat amb unes lletres de despit contra el que era el seu xicot, la seua parella fins fa poc, l'ex-futbolista G. Piqué, personatge molt estimat per la culerada, molt detestat pels madridistes. I la gent no s'ha estat d'enganxar-se massivament al vídeo publicat a les xarxes i tot plegat ha estat una operació de resultats econòmics espectaculars, vaja, que li ha eixit rodona la jugada a la xica que diuen canta, no sabem si també al xic que jugava al futbol.  

  



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...