dilluns, 22 d’abril del 2024

Nacionalitis?

Ahir van celebrar eleccions al País Basc, la televisió estatal, entenc, diu, més o menys, la nova cambra tindrà majoria nacionalista, nacionalista no castellana o no espanyola, caldria precisar. Al mateix espai informatiu o ¿deformatiu? s'anuncia l'estat ja compta amb un nou astronauta titulat, aviat la bandera bicolor es podrà contemplar al muscle del compatriota durant els seus viatges per l'espai, motiu d'alegria i orgull per la resta. I així més i més notícies, entre d'altres la del Premi Cervantes 2024. Algú em dirà que si hagués sintonitzat tv3 en parlar de nació tot seria català o catalana, en sintonitzar Àpunt tot seria valencià o valenciana... etc, etc.

Si se'ns vol fer creure que no hi ha de conflictes nacionals a la península ibèrica, com que no puc compartir aquesta percepció, vaja, que la reducció del que s'hi menja fa curt amb l'etiqueta cuina espanyola, d'entrada caldria afegir alguna ¿denominació d'origen? per exemple, en això estan o estem. En aquestes qüestions s'hi fa servir, sovint, el telescopi, quan el que caldria, diria, és mirar-s'ho amb unes ulleres de prop, fins i tot  amb un microscopi. Igual l'etiquetatge acaba tenint quelcom de compulsiu o d'obsessiu, en això estan o estem, abans de saber a què ens enfrontem ja li hem posat l'enganxina.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...