dimarts, 12 de gener del 2016

Oportunitats perdudes

Doncs sí, magnífica oportunitat perduda per dialogar, moderadament, arbitralment, institucionalment per suposat. La figura del cap de l'estat sembla presonera de la política unitarista, palau reial estant, tot allunyant-se de principis com ara el pluralisme de tan clara significació en societats avançades, també contemplat al text constitucional vigent. Hagués estat bé l'acte protocol·lari entre el rei i la presidenta del parlament, llàstima. 

És el mateix pluralisme que es podria garantir amb la presència a la cambra baixa espanyola, en permetre la formació de grups parlamentaris a aquells que ho demanden amb més o menys fonamentació, reglament cameral en mà. Desitge molta sort al grup valencià que tracta d'espentar en Baldoví i companyia, la van a necessitar, sembla.

Vist com els poders de l'estat engeguen la maquinària per defensar segons quins drets, doncs com que posa bastant la pell de gallina o de pollastre. El rostre de la germana del monarca regnant és tot un relat de pujada i baixada, d'entrada no presidint res i escoltant fredes argumentacions jurídiques per explicar allò injustificable en persones de tanta nomenada. Res a veure amb desplaçaments i salutació a tutti quanti trepitjant moqueta roja d'altres temps. Oportunitat magnífica perduda també per aquells defensors i defensores que han dit alt i clar quelcom que es sospitava per aquest rodal: que l'hisenda som tots és publicitat. 

Començava parlant de pluralisme i he vingut a parlar d'igualtat. Sacrosanta igualtat violada que s'emporta una sonora galtada en els darrers telenotícies i portades periodístiques. Sacrosanta igualtat violada davant la que cremen declaracions de drets solemnes, desideràtums de concòrdia i progrés. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...