divendres, 2 de desembre del 2016

"De Mallorca"

Al Diario de León, veges tu, un columnista expressava la seua opinió, Meseta estant, del canvi de nom de la ciutat de Palma, sense el de Mallorca. Defensava els polítics i polítiques d'aquella illa devien d'ocupar-se de qüestions serioses, això de canviar-li el nom a la capital illenca no tenia clar si li provocava ganes de riure o d'escapar a córrer, ¿nadant?.

El moll de l'os de tot plegat per al periodista és que el topònim, que en la parla de la gent, sobre todo a la resta d'Espanya, ¿i de l'estranger?, el de Mallorca permet evitar la confusió amb La Palma o Las Palmas de Gran Canaria. Afegiria jo mateix amb Palm Beach i totes les Palmas que en el mundo han sido.

Si tant li importava l'atur, l'ensenyament, la sanitat d'aquell territori, hagués pogut dedicar l'article íntegrament a alguna o algunes d'aquestes qüestions o, fins i tot, aprofundir en l'estudi i difusió del topònim d'aquella ciutat, però no hi anava per ací l'escriptor, declarat observador de la cosa pública. I així estem: més que observant i contant allò que observem, ficant-hi cullerada, en aquest cas de Mallorca.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...