dimecres, 15 de febrer del 2017

Aquesta gran novetat

Que se'ns diga a hores d'ara, des de la premsa de la capital del País Lleonès,  que la reivindicació de l'eix ferroviari mediterrani, per part d'empresaris valencians i catalans, es fa a imatge i semblança de les associacions empresarials del nord-oest espanyol, doncs com a mínim és discutible. Val igual aquells empresaris es van reunir plegats primer, però el llarg camí de la seua reivindicació, al país dels valencians i valencianes, al Principat, desmunta, en part, la hipòtesi de la novetat en tot cas.

La meua percepció de la novetat va més en la línia de la manca de fermesa i convicció conjunta del món empresarial de tots dos territoris, no pas aliena a les maniobres anti-catalanes del Partido Popular de la Comunidad Valenciana, que s'ha dedicat a fomentar el que ja sabem tots i totes. Per on em sembla no es pot passar a hores d'ara és per allò de la novetat de la proposta al voltant de l'eix ferroviari de l'Est o Llevant peninsular, Arc mediterrani, Euroregió del mateix nom, que tant li criticaven al President Maragall, o part dels Països Catalans, quina por, i l'Andalusia més oriental. I això també val per l'Estat espanyol que s'ha dedicat a menystenir-lo a consciència, com a part substancial de la seua política ferroviària de les darreres dècades: cap novetat, vella política.

En tot cas no es deuria tractar de cap lluita entre regions, que al final sembla ser-ho, sinó de posar en marxa projectes de desenvolupament regional, racionals i equilibrats, harmònics, amb projecció de futur, respectuosos amb el territori i les persones, generadors de riquesa i benestar per tothom. A més, si des d'aquestes regions peninsulars es van engegar propostes conjuntes per espentar l'eix atlàntic: doncs tan rebé que em sembla l'esforç col·lectiu, que dure i s'estenga a més àrees, matèries, no ho deixen.

No oblidem que durant aquests dies se'ns informava de què part dels diners europeus per aqueix eix mediterrani es desviaven a obres d'infraestructures de la capital de l'estat, i d'açò no se'n diu res a l'article del Diario de León. De moment allò més semblant al corredor mediterrani que conec és en Xavi Castillo  per la costa vinarossenca amb una samarreta que l'identificava com al famós corredor mediterrani i la línia ferroviària entre Barcelona i València encara té un tram de via única i se'ns anuncia que durarà almenys fins l'any 2018.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...