dissabte, 5 de gener del 2019

Família

L'Església Catòlica convocava els creients recentment a celebrar, commemorar, allò de la Sagrada Família, així en majúscules, a major honor i glòria de la institució, la fugida a Egipte de la qual s'explica tan gràficament al Betlem de Tirisiti, amb participació destacada d'una palmera, la palmera. Són dies de jocs interessats de paraules amb la violència, que si domèstica, que si de gènere, joc sobrer i hipòcrita. Tot i que sense deixar de condemnar tot tipus de violència, la que va contra la dona ara com ara demana d'una atenció especial, per garantir-ne, em sembla que primer, la seua integritat física i, tot seguit, tots els altres drets que van de mà amb la vida. Es perd en el temps l'origen d'aquesta cultura patriarcal i masclista que margina i exclou amb especial contundència la muller, en Maraña publicava avui a l'Infolibre unes interessants reflexions al respecte: Simplemente no creen en la igualdad entre hombres y mujeres, y rechazan todo movimiento feminista porqué lo consideran una agresión a los valores morales del patriarcado. Doncs en això estan ara els habituals de les condemnes a segons quines violències.

Tornant a la família, la premiada pel·lícula Un asunto de familia d'en Kore-Eda Hirokazu em sembla una interessant proposta per endinsar-nos en els lligams entre les persones, la convivència entre els éssers humans, que em sembla s'ha de bastir des del respecte profund per l'altre i l'estima dels més pròxims, primera baula de la, encara somniada per alguns, fraternitat universal. Alguns veuran en les vides dels personatges una mena de família monster, segurament els mateixos que aprofiten la primera oportunitat per etiquetar de Frankenstein algun govern no desitjat. L'espectador, l'espectadora supose ha vist i traurà les oportunes conclusions, les autoritats no poden menys que condemnar el que entenen comportaments anti-jurídics, asocials fins i tot, desmuntant amb anhel restaurador el que havia estat una mena de grup al marge, en certa mesura anti-sistema, aleshores hi fa mal i no cap més que l'actuació institucional i la presència dels mitjans de comunicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...