dijous, 24 de gener del 2019

Per la nostra seguretat

Per seguretat deixen de parlar en valencià, açò s'ha llegit demanaven, més o menys, des de seguretat, a una fira de la Villa y Corte, a la senyora vice-presidenta del govern valencià i el seu equip. A mi m'ha vingut de seguida al cap allò que passa als trens direcció Madrid, amb megafonia a càrrec de personal de la tripulació, on a l'eixida des de València et desitgen bon viatge, buen viajea good trip i en arribar a la capital castellana tot es redueix a un gracias, thank you. Doncs: de res.  Ara se m'acut de pensar que aquest procedir lingüístic de la Renfe és per la nostra seguretat. O serà per la seua?

A alguns bars lleonesos la Central lechera asturiana, que a un li sona a quelcom pròxim al Kommintern dels empresaris lactis principatins (del principat occidental per entendre'ns), ha distribuït un cartell on es llegeix en castellà que a l'establiment en qüestió sempre disposen de bona llet. En tot cas que a ningú li vinga al cap de no pagar la seua consumició per si de cas tanta bona llet acaba fent-se-li agra. A un bar dels que vinc freqüentant prop de la feina els darrers dies, més que res perque el fred que fa m'obliga a cercar-hi refugi immediat en eixir al carrer, la propietat recomana de manera ostensible en un cartell casolà, res a veure amb la Central, fullejar la premsa disponible, tot evitant estudiar-la, advertint ells no van a examinar ningú: que allò no és una biblioteca vaja, prenga el que sia, pague i marxe. Seran aquests missatges també per la nostra seguretat?






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...