dijous, 1 de desembre del 2022

Lectures digitals i d'altres

Tot llegint el volum 10 de la Historia de España a cura del professor Xosé M. Núñez Seixas, aquest situa a les primeries dels vuitanta, amb l'ascens meteòric del PSOE de González & Guerra, les passes inicials envers la creixent polarització la vida política dita espanyola (pàgina 197), protagonitzada pels conservadors espanyols, amb Fraga al capdavant. I en això estan. Avui el soroll s'enfocava en la Ministra sra Montero, que ahir els amollà al Congreso allò de fomentar la cultura de la violació (llegir a l'Ara a Sebastià Alzamora), tot i el toc d'atenció de la presidenta sra Batet, tan sensible per segons quines afirmacions o situacions. Madrid, tan prop ja en tren, se'ns acosta també en crispació fins devorar-nos: Buenos días, buenas noches, buenas.

Mentre, al món funcionarial (supose a d'altres també) s'ultimen els quadrants dels períodes festius que s'acosten amb el fred i les primeres neus, ben preparades les estacions d'esquí per obrir la temporada, per cert: com d'oportunes aquelles per als propers ponts. Comença l'hivern dit meteorològic ha dit la dona valenciana del temps, ens taparem doncs. 

A una altra de les lectures digitals, en concret a Público (Ana Pardo de Vera), en clau totalment electoral s'apuntava el trencament del govern espanyol dels socialistes de l'ala més radicalitzada de Podemos, així ho he entès jo mateix. Res nou sota el cel. Com sempre moderació, per no perdre votants pel centre, espantats per les reivindicacions més esquerranes, em sembla. Posats a escoltar ¿provocacions?, les del sr Lambán, des de l'Aragó, maleint les primàries al seu partit, més concretament aquelles que van portar al sr Sánchez al capdavant de la formació. Molt democràtic tot, clar que sí. Votar poc, l'imprescindible, no sia alguns vullguen votar a un referèndum, per exemple, que després ja se sap el que passa.  

El matí portava la notícia, fins i tot editorial de Partal al Vilaweb, de la mort del Ferran Zurriaga, lluitador de mena pel país ara i ací, veritable referència per la lluita i les lluites quotidianes.  





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...