divendres, 9 de desembre del 2022

"The Great Dictator". Petites grans decisions?

Anit a la Filmoteca de València passaven dins un cicle dedicat a Fuster, Joan, aquesta cèlebre pel·lícula del no menys cèlebre Charles Chaplin. Les més de dues hores de cinta no poden tenir més vigència tants anys després. Guerres i dictadors, manipuladors de tota mena i masses embogides continuen a hores d'ara protagonitzant fets i notícies com si res hagués passat. Reivindicar la resistència i totes les lluites per la dignitat, la vida humana i els seus valors, els drets universals sembla necessitat de tot punt indefugible. Amb escenes inoblidables, moments d'humor impagable, cal re-visitar aquest clàssic, així com reivindicar la raó, la radicalitat, l'entesa, la solidaritat, la llibertat en les lluites de cada dia per donar sentit a l'existència individual i col·lectiva.

Si al matí s'anunciava una reforma legal per canviar l'elecció de membres del Tribunal Constitucional pel Consell General del Poder Judicial, amb possibles responsabilitats penals en cas d'incompliment, per la vesprada l'obstruccionista sector conservador demanava la convocatòria d'un Ple extraordinari per nomenar els seus magistrats, tot i que ho havien deixat sense pressa per al 22, el dia de la Grossa de Nadal: els ha entrat la por? millor el sistema actual que el que els hi proposen? els han entrat ganes boges de designar ara?

No anàvem ningú a parlar de futbol, arran del mundial. El rei que amb tanta alegria celebrà l'única victòria de la Roja no va anar a rebre als jugadors de tornada a la mare pàtria. El cessament del director d'orquestra ha esta immediat, quasi fulminant, no puc deixar de pensar tot plegat ha tingut a veure, no se li ha donat cap més oportunitat i el recanvi al capdavant se'ns ha venut com una molt bona decisió, encertada de totes, totes, amén, a empassar-se-la. 

Parlem de canviar l'hora, però també podíem canviar la celebració dels festius, sobretot si cauen entre setmana, com aquesta. Eren laborables dilluns, dimecres i divendres... Per què no es passen els dies  festius als dies més pròxims al cap de setmana, quan no són dilluns o divendres. Treballar un dia entre dos festius com que afecta una miqueta al rendiment i si som capaços d'agrupar els festius i els laborables com que igual la nostra salut, el nostre treball ixen guanyant.

Aquests dies l'Arquebisbat de València canvia de titular, per decisió vaticana tot hi ha que dir-ho, no han intervingut els fidels, les fidels, que no l'han triat elles i ells vaja. Què porte el senyor Benavent, doncs ja es veurà, el que hem vist els darrers anys, de la mà del cardenal Cañizares, ha estat farcit de polèmiques, conservadorisme radical i una deriva bastant anti-evangèlica, molt en la línia d'aquell altre senyor Agustín García-Gasco... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...