divendres, 2 de desembre del 2022

Preus

Si vosté ve de viatge i fa servir els carrers, les carreteres, els autobusos, el metro, d'ací, les papereres, els contenidors, la il·luminació, els jardins, les platges, les muntanyes... doncs que menys que durant la seua estada contribuesca al que és de tots, també de vosté, benvingut visitant, mitjançant una taxa... Doncs que no ho entenen, començant pel senyor Conseller, que si tant li agrada allò del negoci turístic que munte un hotel. Sempre he pensat que d'aprovar-se la taxa turística al País Valencià molts, inclosos els del partit del no a tot, acabarien afegint-se a la recaptació.

Als futbolistes i als entrenadors, participants en el mundial que el negoci futbolístic ens ha embotit pels mitjans dits de comunicació, com que un els demanaria una miqueta d'humilitat. Que sí, que anem mancats d'estímuls de victòria i superació, però que caldria baixar a la terra i xafar la gespa amb més esportivitat. Tot plegat no és més que la constatació d'un triomf del sistema, que s'ha apoderat de l'esport per traficar amb joves promeses, recaptar immenses quantitats de diners per drets de transmissió i publicitat del que sia. Només cal veure a l'equip que porta el nom de la capital del Túria, venut a corre-cuita per salvar-se a un empresari, crec, del Singapur i ara embolicat en fosques operacions de compravenda de jugadors, eixides i entrades d'entrenadors del que un dia s'espera tot i després res, amb un estadi a mig fer i un altre a mig vendre. No sé, als telenotícies de la televisió regional podien donar-li espai preferent a l'esport autòcton, la pilota, i anar allunyant-se a poc a poc de l'esport rei, que també del rei. 

Torna el terrorisme a les capçaleres informatives. Cartes bomba arriben a autoritats espanyoles, també de més al nord, i a l'ambaixada ucraïnesa. De sobte sonen les alarmes. No sé si seria més adequat parlar de terrorisme o de guerra, de la guerra de sempre, que enfronta a uns homes amb uns altres, on val tot, i l'única pretensió és la destrucció de l'altre. L'etiqueta terrorisme igual acaba reduint-ho tot a bons i dolents, sense cap tipus d'informació més. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...