dissabte, 4 de juliol del 2015

Escultura

Ignore el projecte escultural del PP del poble, l'ignorava i l'ignore. L'han tingut que interrompre, en tot cas, arran de la pèrdua de l'alcaldia, i el que tardanament, però amb força, van iniciar en aquest art ha restat paralitzat a data d'avui, sense que tampoc tinga notícia del projecte en la matèria dels/de les governants actuals.

Les obres d'instal·lació a la plaça de l'Arbre d'una peça dedicada a la memòria de la gent gran, acompanyada d'un rètol monolingüe es portà amb discreció, o a mi m'ho semblà, per les autoritats d'aleshores, tot envoltant el conjunt artístic amb una tela verda que impedia veure la col·locació dels cossos metàl·lics (?) d'una dona gran i una xiqueta, asseguda aquella en un banc d'obra revestit d'una mena de trencadís, on alhora s'integrava una font pública (una vegada posats: posem-ho tot junt degueren pensar).

Durant els mesos previs a la darrera diada electoral la gent va dir de tot (no aniria malament fer-ne un recull d'opinions) al voltant del  fenomen cultural. Al poble passen coses, moltes coses, però d'escultura la veritat no en passa massa. No sé si etiquetar d'antecedent d'escultura no religiosa la construcció que presideix la rodona d'accés des de la carretera de Barcelona. En tot cas d'escultura religiosa n'anem servits, gràcies a déu, i, per cert, no aniria malament un estudi sobre el particular.

El que ha motivat les meues línies d'avui és la constatació que algú ha arrencat el cap de la xiqueta del grup escultural durant les darreres hores, almenys és el que deduesc en haver vist el seu cos decapitat cobert per una bossa de plàstic en passar no sé si camí d'agafar l'autobús. En tot cas: la menor continuava al costat de l'àvia, però mutilada muscles amunt. S'havia consumat, vaig pensar,  un atac al patrimoni bonrepostí i avortat violentament un començ o intent de portar l'escultura civil als nostres carrers i places.

A mi, la veritat, no és que la intervenció dels regidors homenatjant a nuestros mayores m'entusiasmés, però el que va passant palesa manca de silenci i explicacions a la ciutadania sobre els plans esculturals de la corporació, i si la xiqueta ha estat decapitada l'assumpte demana una investigació i una depuració de responsabilitats, amb restitució del cap infantil inclosa si es vol mantenir l'escultura a la plaça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...