divendres, 10 de juliol del 2015

Logotipp

En un cercle han tancat les sigles, l'ocell que sobrevolava els seus caps. Era l'hora de canviar i el primer canviar la imatge. Quan parlem de canvis sovint es confon amb maquillatges. Per dins la fusta continua corcada, per dins la ment produeix el mateix pensament.

També se'ns ha venut darrerament allò de la marca blanca, és tracta del mateix producte però fent servir una altra marca, cobrant-nos un preu més reduït, distribuït per un empresari poderós a tota la seua cadena de botigues. Han aparegut els partits de marca blanca per acabar donant suport a la marca bona, atesa la insuficiència d'aquesta per abastar majories sòlides, per emplenar prestatges. La marca blanca és quasi com la marca bona, però més econòmica, ens vénen a dir. Ara que si et va bé l'autèntica, per què complicar-se la vida amb l'altra?: misteris de la societat de consum.

A hores d'ara el panorama electoral va embolicat i els indicadors dels governants els envien constantment senyals sobre comportament electoral que determinen moviments continus als mitjans informatius. Els polítics ho entenen com una lluita pel poder, els periodistes ho entenen com una lluita per influir, l'electorat com una lluita per accedir a uns recursos escassos. Ens hi trobem tots en el camp de batalla que acaba passant-nos factura més tard o més d'hora.

Els canvis d'identificació són només indicadors de tendències, apunts de les veritables intencions. Com ara el llevar-se la corbata, el vestir texans, prescindir de l'americana. Quasi imperceptiblement ens sedueixen les robes, les veus, la gestualitat, ho saben pels estudis que tenen, ho fan servir amb una mena d'ofensiva estudiada, per terra, mar i aire, la calor sembla no aturar-los un moment.

Esbossen alguns açò del logotip popular és una mena de logotip blanc, que el veritable cercle és el de la bèstia podemita. Identificat el dolent i la seua marca, ens tanquem  dins un cercle nosaltres també. Esperem no es tracte ara d'un cercle viciós, ni d'un cercle hermètic. Malgrat les noves formes tot acaba quadrant, el fenomen respon a la famosa quadratura del cercle.

Uns volen fer quadrar el cercle i altres la llista, una llista que acabarà essent tancada per cert, en això estem, en vespres electorals on se'ns vol fer combregar amb rodes de molí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...