dimecres, 4 d’octubre del 2017

Prou de provocar

M'acaben de fer una enquesta sobre la situació actual per telèfon, per l'empresa metroscòpia. Diríeu m'he despullat ¿ideològicament?, però m'he limitat a dir el que pense, incloses unes quantes vegades que no podia contestar per no tenir les coses clares, en termes de sí o no, per entendre algunes coses no es poden respondre amb el sí o el no. No sé si el plantejat per Catalunya ara es resoldria amb un concert econòmic a la basca, si les autoritats catalanes són totalment responsables de la situació, entenc que tindran, per bé o per mal, part de la seua responsabilitat, en Rajoy, n'Arenas et alia, molta. Del cap de l'estat, em sap malament dir-ho: el seu missatge no va ser de concòrdia, més bé allunyant-se de l'esperit constitucional a passes gegantines: l'han manipulat també a ell? Si el monarca pensa una cosa diferent del que va dir, que també es deixava caure a l'enquesta, hagués estat millor guardar silenci, una de les eixides que apuntava un pessimista n'Ignacio Escolar avui, en tot cas no el vaig veure com a rei de tots i totes. Una pena. Millor que no diguera el senyor Bona Nit ni Zorionak. Per mi pensava la propera vegada el veuríem vestit de verd, i això sí que pintava blanc i negre Arias.

Es cola, entre els comentaris propers, allò de què diumenge, a més de no haver hagut referèndum o un simulacre o digueu-li com vulgueu, no van haver ferits, pura propaganda, que la situació de desenvolupament de l'autonomia catalana havia arribat massa lluny, començant per qüestions lingüístiques, acabant en temes de seguretat pública. La corrupció sistèmica ha deixat pas ara a l'ofensiva anti-catalana, a la que per cert s'ha afegit la cap dels populars a l'Antic Regne de València, tot demanant adhesions incondicionals a les forces de seguretat, per ofrenar. Molt tristament es cola la indignació ciutadana, i tot un argumentari escandalosament xenòfob, contrari a les declaracions humanitàries més fonamentals del nuestro ordenamiento jurídico.

De tota manera no és tard mai per posar-se a parlar, a dialogar, a cercar les fórmules per una nova convivència: posem la bona fe damunt la taula, retirem les forces armades a les seues casernes, convidem mitjancers internacionals, seiem cara a cara amb la disposició d'escoltar la llengua de l'altre, de reconèixer-lo sobirà per prendre les decisions sobre els serveis públics més pròxims, per compartir aquelles que afecten a tots i totes, amb l'ànim de treballar per la gent, les persones, dignificant la seua vivenda, la seua salut, fent-la créixer en coneixement, garantint la seua dignitat i integritat física, ara seriosament amenaçada sembla. Seiem, abandonant qualsevol estratègia de confrontació, amb la fe sincera en la convivència respectuosa, alegre i festiva quan toque. Prou de provocar, federem-nos, confederem-nos, manifestem-nos pacíficament, deixem d'apropiar-nos d'açò i d'allò, oferim-nos generosament una cigarreta si cal, mirem-nos dins una bona copa de vi negre el rostre per un moment, a veure que podem fer la independència dels poders de l'estat. I atrevim-nos a eixamplar la solidaritat entre els pobles del món. Tot de tots, treballant tots per tots. Despertem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...