divendres, 1 de desembre del 2017

Des del fred

Són necessàries moltes hores per estudiar, entendre, comprendre finalment. Les activitats quotidianes ens esgoten, ens manlleven energies per percebre amb precisió el que s'esdevé al nostre voltant, alhora que els relats, les interpretacions d'altres es projecten de manera intermitent, però persistent sobre nosaltres. La confusió, el desconeixement, la ignorància poden arribar a ser de nivell. En això estem.

El fred s'ha fet present, els carrers ara semblen una nevera, fosca en alguns casos, en d'altres esguitada de lluminàries nadalenques, de guarniments hivernals. Coberts els cossos el caminar apressat ens transforma en presències inquietes, entre venedors de castanyes torrades, aparadors temptadors, monuments il·luminats. Les fulles semblen de cartó en xafar-les pel terra, els arbres mostren llurs nueses desoladorament, els vehicles escampen fums impunement a tort i a dret. S'anuncia la neu, però no neva, la substituïm per neus decoratives. Ahir expressava la meua opinió sobre lo poc respectuosa que em semblava la ciutat amb vianants i ciclistes, la racionalitat del nombre de pobladors/es, però les mancances d'un transport públic, que en part poden tenir a veure, almenys pel que fa a les connexions regionals, amb la despoblació del territori. Un economista al canal 324 parlava anit de les regions i de les dinàmiques econòmiques que aquestes tenien que desenvolupar i no vaig poder deixar de pensar en aquest Lleó perdent persones, possibilitats, fiant-ho massa a la gastronomia i el turisme, oblidant-se de les persones que hi viuen, fent viable i engrescadores existències, projectes humans. Tornant al transport urbà em sembla important un tramvia entre les estacions de tren travessant el centre, amb freqüències breus deixant/agafant gent ací i allà, un poc com el tramvia de Saragossa, porta d'accés a la muntanya, idea abandonada que no aniria malament, acompanyada d'un augment de l'oferta de cultura, que caldria reforçar amb més sales de cinema a preus populars, teatres amb programacions agosarades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...