divendres, 29 de desembre del 2017

Tendències

Les darreres eleccions que han tingut lloc al cantó nord-oriental de la península aquesta de per ací marquen tendència. Ja hi són al capdavant de la classificació partidària, hi seran força temps. Enfront un partit governamental que s'ensorra corcat per la corrupció de sempre,  n'ha aparegut un altre desvergonyidament dretà, constitucional en qüestió d'ordre, postulant-se com a garantia insubornable de democràcia, vigilada és clar. Són guapes i guapos, parlen tan clar que se'ls entén tant pels guapos i guapes, com per tots i totes els/les qui aspiren a ser-ho, en defensa descarada de la nació única, yo soy e... en disposició d'establir-se per modular alguns repartiments de cartes i  carnets, algun títol nobiliari si cal.

L'esquerra té ara, continua tenint, vaja, la tasca de desemmascarar aquesta onada conservadora, tot posant l'èmfasi en els valors de la igualtat, no només de DNI, i la justícia, la cultura i la sanitat universal, els equilibris territorials o el desenvolupament harmònic de regions i comarques, de pobles i ciutats, la lluita per la pau i la solidaritat, l'ensenyament públic de qualitat, la igualtat d'oportunitats, la defensa de minories, la protecció dels drets dels immigrants, la conservació del medi ambient, l'aposta decidida per energies netes i renovables, per un transport respectuós amb el medi i les persones, el desenvolupament de polítiques agràries que garanteixen les produccions autòctones i de proximitat, la racionalitat urbanística, la cura pel paisatge, uns mitjans públics de comunicació plurals i democràtics, participatius, no manipulats pel governant de torn.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...