dimecres, 4 de març del 2020

Florides

La flor del taronger és a punt de despertar i expandir el seu perfum per les atmosferes més pròximes. Alhora el cirerer ha florit generosament les petites branques despullades encara. L'ambient faller esclata des dels primers minuts del jove març per donar la benvinguda a una primavera que es desitja gojosa. Veiem envellir el nostre voltant, el propi rostre, ens neguiteja tot el muntatge absurd al que ens dediquem per sobreviure. El vent que escombra aquestes comarques costaneres porta records del rigoròs hivern d'altres contrades i el cos demana guardar abrics al fons de l'armari, habillar-lo amb robes més lleugeres, tot arribarà. 

Vam veure morir televisivament el Merlí en reivindicació d'un inconformisme juvenil, d'un esperit crític conreat des de les aules d'un institut. El seu adéu va ser com el trencament de la llavor dins del solc, instant del part intel·lectual gojós. La televisió dirigida per l'Empar Marco ha demostrat era possible un producte d'ací, de qualitat i rigor, clarament diferenciat del que coneixem com teleporqueria, finalement formativa i entretenidora, en valencià, en legítima oferta en un mercat plurilingüe. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...