dissabte, 10 de març del 2018

A mi no m'ofèn el corònim

No donava res ja pel sol, vençut pels pronòstics meteorològics i guaita ara, amb certa alegria per damunt de la teulada vermella, veurem quant dura, ho confesse: sóc un poc derrotista. La defensa aferrissada del capitalisme, que he cregut entendre com a argument dominant per no recolzar la vaga feminista en boca d'alguna líder política de la península, Sra. Arrimadas, no m'ha deixat indiferent. De l'adhesió sense esquerdes al sistema es tracta, malgrat passe primer per damunt d'un mateix, dels més pròxims o dels més llunyans. Tot ho justifica el lucre, el guany, el benestar propi i familiar, més enllà ja veurem, ja veurem, de vacances, com a turistes vestits amb roba còmoda i de colors llampants, enmig d'un decorat bonic i net, restaurat, maquillat, molt net, que bonito. Si abans la paraula maleïda fora comunisme, aquests dies ha pogut ser feminisme, tot des de l'adhesió de la que parlava. En Saviano, Roberto, exposa al digital eldiario.es  algunes reflexions sobre les eleccions italianes més recents, i no podia deixar de pensar en l'allunyament ¿irreparable? de l'ideal europeista, la divisió nord-sud, italià, europeu, i aqueix tancament en l'individu, en la nació excloent també.

De la política catalana, insistir en la pressió per terra, mar i aire, a les decisions democràtiques del parlament, dels electors, de les electores. Que no pot ser aquest o aquell altre, el president, que van a una uns poders i altres, hi ha noms que ni pronunciar-los, ni escoltar-los, ni proposar-los, ni votar-los: porqué yo lo digo. Unes eleccions convocades a corre-cuita ja s'ha vist amb quines intencions: que guanyés un dels nostres o una del costat. Els presos són ja més polítics que mai, amb cada negació una afirmació més concloent.

Al País Valencià, a mi no m'ofèn el corònim senyor, es pot escoltar en valencià un butlletí horari de notícies. No poca cosa, amb la que està caient. Una veu més, però alguna cosa més, territori recuperat, o des d'on continuar bastint, arrelar, articular. Fita que s'afegeix als programes de l'emissora Àpunt que dóna llum, que fa país, a mi no m'ofèn el corònim, que difon, que normalitza, després de polítiques que anaven a la contra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...