dijous, 17 de setembre del 2015

Escoltar

Costa molt escoltar, especialment als qui decideixen. Per decidir cal escoltar i cal escoltar totes les veus en la mesura del que sia possible.

Reaccionem sovint amb el primer argument que ens ve al cap i els efectes de la reacció acaben essent no desitjats. Així les coses caldria molta cura a l'hora de decidir.

Per decidir cal baixar al carrer i veure, sospesar arguments, pros i contres. La temptació en caure en la desqualificació de l'altre ens enterboleix la vista i les raons. Quan es té una càmera al davant o un micròfon les paraules les carrega encara més el diable.

Vivim moments de tensions polítiques, d'estires i arronses institucionals a les Espanyes, l'escalfament de tot plegat demana serenors i seny per crear algun tipus d'entesa, en els trencaments i en els acostaments. Tot passa per escoltar, per votar la ciutadania finalment, havent escoltat arguments i raons, amb serenor.

Encara algú dubta de la capacitat ciutadana per expressar-se amb el vot, sacrosant dret democràtic, i s'articulen desqualificacions intolerables en democràcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...