dimecres, 22 d’agost del 2018

Independències

En passar, ja de nit, per sota la bandera amb l'escut pre-constitucional, constate la enrotllen, pujar bandereta, baixar bandereta. Ostres com va la presa de posició per allò del decret sobre les restes del dictador! Hi ha ganes de recurs. Los ciudadanos s'abstindran, ells estan més per qüestions més importants, són més del present o del futur, igual estan per despenjar banderes pre-constitucionals, a més dels llaços grocs: Vade retro Satana. Quanta gent amb el nom del Principat i dels seus habitants a la boca, sense haver-hi posat mai un peu, ni conèixer cap dels seus nadius, de les seues nadiues! ¿Sabes?

Anit coneixia la notícia de la mort d'en Vicente Verdú, recentment he llegit el seu Capitalismo de ficción, coincidències del món literari, llegia sovint  les seues columnes del diari global en espanyol o independent del matí, del que no sé que queda de global o independent a hores d'ara, em ve al cap en Josep Vicent Marquès, amb qui degué coincidir al mitjà, crec aquest darrer escrivia al suplement que llegia per allà finals dels vuitanta o començament dels noranta. Per cert, que torne a llegir la placa de la plaça major lleonesa recordant als lleonesos que van donar la vida per la independència i llibertat del seu país l'any 1808, del lleonès supose paisans.

Els jardins de la ciutat s'omplin sobretot de gent gran durant les tòrrides vesprades, fan partides de baralla, alguns llegeixen, altres simplement gaudeixen de la frescor que protegeix els grans arbres, em criden l'atenció alguns vellets amb corbata, els mantells que cobren les taules de joc, algun lector. Passe per san Francisco apressadament camí del cinema, m'ho mire tot amb el coneixement de què no resten moltes jornades com aqueixes.

De la independència del poder judicial cada vegada se'n sap menys. D'algunes veus diries els va més el joc de la política que el del dret, directament es dicten sentències polítiques s'atreveixen a escriure alguns comentaristes de l'actualitat. Sospitava fa temps de la Constitució vigent es poden fer diverses lectures, però alguns, algunes, semblen fer la mateixa lectura, constitucional faltaria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...