diumenge, 6 de desembre del 2015

Definitiu

Hi ha molt poca vergonya en presentar-nos un determinat debat com el debat definitiu. Bo, ho deixaré en campanya publicitària, una altra. D'entrada saber si serà o no el debat definitiu és empresa difícil, per no dir impossible. Caldrà en tot cas apuntar la hipòtesi, per demostrar, d'una certa influència. En aqueix punt em sembla pot restar la convocatòria anunciada a bombo i platerets. 

A aquestes alçades de la pel·lícula certs personatges aspiren o a salvar mobles o comprar-ne ¿de nous? per instal·lar-los on els altres van tindre els seus. El preu és el mateix: un grapat de vots. El grapat de vots de sempre que els enquestadors persegueixen ací i allà, abans de passar pel col·lador de la llei electoral, autèntic sedàs d'aquesta democràcia de curta volada, si més no règim oligàrquic sota vigilància quirúrgica en planta de cures intensives. 

Una pregunta és una pregunta i una repregunta una repregunta. Bé que ho saben els amants de la matemàtica hispànica i, tornant als debats, prefereixen les seues, d'entrada, i les dels seus per continuar. Amb les respostes es comporten com amb una mena de metralladora a la mà: foc a discreció! Certament que el temps de campanya és el del discurs, el del monòleg, el de l'homilia, el del sermó, el del posat fotogràfic estudiat. Ja s'han fet totes les preguntes i s'ha escrit l'eslògan definitiu i immutable, s'ha enganxat el cartell, el compte enrere és indeturable. 

La seriositat del partit governant de les Espanyes se'ns ofereix esquitxada d'una corrupció amputada, diuen, a colp de resolució judicial, tardana i feixuga, però que ha deixat l'escenari tacat de sang, els periòdics farcits de narracions d'horribles crims, les televisions de imatges carceràries i judicials i en la memòria, d'uns quants ciutadans, el regust d'una estafa que dura massa temps. D'açò  no en diran res.

Amb espectacles oferint les baralles d'uns polítics inflamats en promeses electorals, afamats de revenges dialèctiques, no arribarem molt més enllà d'un titular periodístic, una eixida de to memorable, una enganxada de pati escolar, un bonegó tirant a histerisme descontrolat. Està tot inventat, i sabem que de productes per fer créixer el cabell res de res o: encara algú espera recuperar la llarga cabellera juvenil? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...