dimecres, 30 de desembre del 2015

Suffragette. Sarah Gavron

Aquest film ens proposa acostar-nos al Londres de començament de segle XX i a la lluita pel dret de vot de les dones. L'acurada posada en escena i la magnífica interpretació de les i dels protagonistes fa força recomanable veure la pel·lícula, més encara en temps electorals i post-electorals. 

Segurament el personatge principal gaudeix de certa tranquil·litat i equilibri en la seua vida de treballadora, però el canvi que experimenta, la força que la transforma, diguem-li presa de consciència, és el que porta l'espectador, l'espectadora, a mirar el propi món i fer-se algunes reflexions.

Des d'aleshores hem avançat molt, però la lluita, bé que ho sabem, no acaba amb el reconeixement legal dels drets. Només cal que fem una ullada a les morts de dones per violència masclista o a les dades que parlen de la retribució salarial femenina o als lideratges i llistes dels partits polítics, als seus càrrecs.

El paper central de la dona per transformar les societats és indiscutible, els canvis legals que ajuden en aqueixa orientació estan en marxa. Però hi ha d'haver molt més que un marc jurídic, aquest és una ferramenta només. La política exigeix la participació activa de les dones, les institucions precisen de la seua implicació directa en un compromís sòlid per la dignitat i la justícia social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...