diumenge, 6 de novembre del 2016

Sully

La darrera pel·lícula del Clint Eastwood no va malament per aquestes hores d'intercanvi de despropòsits de la campanya de les presidencials nord-americanes, oferit en viu i en directe pels mitjans europeus de comunicació. 

Un avió es veu obligat a aterrar al riu Hudson en avariar-se els motors per l'impacte d'unes aus, moments després d'enlairar-se de l'aeroport novaiorquès de Laguardia, la tripulació salva la nau de la catàstrofe i amb l'ajut de més gent de la ciutat aconsegueixen que no mori ningú. 

Em demanen força precaució les pel·lícules sobre herois, em demana prudència allò de l'orgull, em demana distància la representació del pànic i les situacions límit. Aquesta proposta la situaria dins de la correcció, i no és poc protagonitzant-la en Tom Hanks. 

En temps de crisi de valors, de pèrdues terribles de vides humanes en guerres i fugides dramàtiques aquesta història amb final feliç és una apel·lació a la responsabilitat, la solidaritat i la lluita per la supervivència de l'altre. Pot ser a Nova York, pot ser a la Mediterrània, a Síria, estem cridats a actuar per salvar les vides dels demés, jugant-nos-la, posant totes les nostres capacitats per continuar endavant, i sempre no ix bé. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...