dimarts, 5 de juny del 2018

De dos autors valencians

Tornar a llegir en Ramon Ramon, ara el seu premiat dietari Llum a l'atzucac, és motiu d'alegria pel retrobament d'un autor dels que consoliden el gènere assagístic entre nosaltres. Davant nostre una acurada i reeixida aproximació a la literatura, al viatge, al país, a la pròpia existència, sòlida personalitat que tenaçment s'endinsa en les creacions humanes, cercant referents i oferint un continu de pensament on el lector pot aprendre, créixer, contemplar.

Més pròxim al petit territori on vaig créixer, l'autor almasserí en Francesc Bayarri ens ofereix des de l'editorial l'Austrohongaresa Matar Joan Fuster i altres històries. L'autor, en clau periodística, ens ofereix un conjunt de narracions on explora la violència de la guerra civil al seu poble, els moviments dels nazis croates després de la guerra, els atemptats de la transició, amb una atenció especial al patit per en Fuster que dóna títol al volum. Tornem a trobar un escriptor sensible al temps i espais viscuts, al període fosc, molt gris en tot cas, dels anys setanta i vuitanta, per on la seua obra avança amb ànim d'entendre i fer entendre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...