diumenge, 18 de juny del 2017

Corpus unitari

La calor m'ha retingut a la capital, ha glaçat les ganes de moure's ací i allà. Mentalment descartava Castella, m'inclinava per Astúries o Galícia o Cantàbria. Qualsevol aventura exterior només me la recomanava a primeres hores del matí. De tota manera he matinat, per escriure unes línies al dietari, per fer un cafè amb llet i  torrades, per posar una llavadora, per llegir la premsa digital.

He volgut que en Bach m'acompanyés d'hora, però algú ha posat una música que m'ha fet aturar la meua, per fer més entenedor el llenguatge. Més tard al carrer, parlant de músiques,  s'han pogut escoltar el Cantemos al amor de los amores, així com la constitucional Marxa reial, tan espanyola ella, el so de les campanes dominicals. Els vents, el metall, la percussió omplien l'aire derrotat dels excessos de la nit esgotada de ritmes militars, ordenats, com tornant la situació viscuda de disbauxa a l'equilibri necessari per fer possible alguna forma de vida en comú.

Les altes temperatures pronosticades per al migdia m'han fet eixir a passejar més d'hora que en altres ocasions. De tota manera el recorregut ha estat l'habitual, sense deixar de buscar les ombres dels arbres  i creuar alguns jardins públics. El veïnat comprava pa, premsa en paper, prenia cafès i sucs acompanyats de pastes i torrades, aprofitant la treva tèrmica, acompanyava xiquets i xiquetes vestits de combregants al temple. A sant Froilán els fidels assistien a una celebració eucarística, es podia escoltar la veu del mossèn recitar la missa, un home adult respirava amb dificultat assegut al banc d'un jardí, un xic i una xica parlaven animadament en el que he pensat era àrab, un home gran es mirava pensarós la font dedicada a Neptú, un jove encorbatat i perfumat es dirigia a treballar a uns grans magatzems, un grup de persones i els seus gossos es reunien a la plaça del Grano, un matiner grup de visitants rebia explicacions sobre els establiments, ara tancats, de la plaça de sant Martí, el Húmedo señores y señoras, esto es el Húmedo.

He comprat EL PAÍS EL PERIÓDICO GLOBAL, crec abans incloïa allò de en español , ara no ho trobe a la portada. He llegit sobre els plans del nou cap de l'estat francès per perllongar això de l'estat d'emergència, i com que fan una miqueta de respecte; l'opinió de la senyora Gallego-Díaz sobre l'espanyolitat de la qüestió catalana/assumpte, citant un volum titulat Independencia y democracia: el titulo VIII y la indisoluble unidad de la nación  española, com que em fa recomanar més lectures sobre nació i nacionalisme, constitució, història, o sobre el Cola-cao, per donar-li més color a l'opinió, només de la lectura del títol transcrit com que l'opinió se'n va cap o se'n va, igual això és opinar, disculpes, tot el meu respecte per aquesta opinió. L'escriptor en Vargas Llosa diu d'en Goytisolo, Juan, que fou uno de los primeros en comprender que la literatura en lengua española era una sola: Ave Maria Puríssima! Quan es vol veure clarament la unitat... Precisament el que es cridava al congrés PSOE: Unidad, unidad...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...