divendres, 16 de juny del 2017

Mig despullat

El zel de la fiscalia en la persecució d'urnes molts la desitjarien per defensar altres interessos, precisament en les hores commemoratives d'aniversaris de les primeres eleccions dites democràtiques. Votar votar com que no acaba d'estar ben vist per segons quins demòcrates de tota la vida, en tot cas calen unes quantes prevencions abans d'imprimir les paperetes i posar-les a disposició de l'elector i l'electora. Ací posar de manifest no acaba d'estar massa clar que estiguem d'acord en els mètodes de resolució dels conflictes, els nacionals inclosos, i que aquests passen per la urna.

Arribada la calor el cos sembla demanar el despullem, reduint a la mínima expressió les peces de roba que el cobreixen, sentint els peus clamen per un alliberament immediat de la presó de les sabates cordades. Un poc passa el mateix amb les ocupacions, que demanen una simplificació, les dietes que incorporen l'ensalada i la fruita, els seus sucs, com a estrelles dels àpats. Vençuts ens trobarem sovint a una terrassa, cervesa o gelat en mà, o vora el mar, sobre l'arena, sota una ombra, completament abandonats a no fer res, aspiració màxima de l'estiuejant.

Estar con los que saben y con los que tienen frase recollida en jornada electoral, que m'arribés com una revelació fa uns anys, síntesi del discurs governamental, que en boca presidencial podria transformar-se en Tienen con los que estar saben con los que y. Com ens va això d'acostar-nos als poderosos i recollir les molles, riure'ls les gràcies i treballar en les seues empreses, malgrat que allò que tenen ens ho van xuclar abans i el que saben és ben poca cosa, en tot cas res pel que puguem reconèixer-los com a savis o sàvies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...