dimarts, 21 de març del 2017

Primers moments de primavera

Encara tenim a la memòria els dies del tancament dels Albatros. Encara tenim a la memòria la reobertura de l'Aragó. Avui mateix publiquen la designació de n'Empar Marco per dirigir la nova TVV. Al quiosc a més de El Temps darrerament puc adquirir Lletraferit. L'obertura dels cinemes Albatexas es ve a afegir a les propostes culturals del Cap i Casal en valencià. Bo, no és gran cosa, però tot plegat té la seua importància, significació, ressò. I de segur que hi ha encara més propostes que sumen, no arribe a tot.

De les falles, algunes vegades pense, s'oblida sovint La Falla, i es posa l'accent en l'Ofrena, en els focs, en el bunyol i la xocolata, en la paella, en el casal i la banda, els vestits, la llum: festa total? Bé. Però el monument, em sembla, té o deuria de tindre el seu paper central, amb tot el caràcter portador de crítica, monumentalitat, símbol purificador o plataforma de catarsi. L'excés es fa difícil d'assimilar, de digerir: bon profit! Interessant rellegir en Fuster: Combustible per a falles.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...