dimecres, 19 de juliol del 2017

Des del "Lleonesat"

De seguida ens han dit la mort d'en Blesa s'ha tractat d'un suïcidi: ho ha estat?  Al Tribunal de Comptes alguns comptes, calculadora en mà, com que s'han de pagar de seguida senyor Mas i senyores Ortega i Rigau. Si tots ens entenem el castellà a qui se li ocorre demanar la traducció de la Constitució al lleonès?, venia a preguntar-se un escriptor, no massa poliglota pensava per mi, a una publicació de la capitat del Lleonesat. Voluntaris i urnes són les paraules del dia a la Fiscalia: qui ha dit referèndum? Sembla la combinació urnes i Veneçuela sí que ha estat ben rebuda per la premsa de la Villa i Corte. Al govern central no li han semblat bé les banderes a mig pal a un ajuntament insular el dia 18 de juliol, precisament el divuit, home, quines ganes d'emprenyar. En este país: en quin país senyores i senyors? El sense gluten del pa consagrat ha donat peu a articles memorables: Amén.

Arribà a les meues mans dissabte Usos amorosos de la postguerra española, torne a l'escriptora Carmen Martín Gaite, de qui vaig veure, ho he recordat ara, una escultura a la ciutat de Salamanca, la seua ciutat crec; avui, després del capítol centrat en la germana del Gran Absent, que sona al Gran Germà por dios y por E.: la xica topolino, amb interessants referències a l'humor de La Codorniz. Avance en la descoberta de les petjades de l'home invisible, tot fent visibles momentàniament camins trepitjats, cruïlles conegudes, dreceres freqüentades, d'altres ignorats, inexplorats, personalíssims, endinsant-me gojosament en el laberint on es reuneixen en les hores de lúcida vetlla, en la vigília expectant, en la vesprada inquieta de les lletres esperant el sol decline.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...