dimarts, 3 de gener del 2017

A mig desig

He visitat una petita exposició de pessebres a l'església de Palat del Rey, col·lecció particular que ens permet fer una mena de volta al món des del recuperat temple lleonès. Ahir llegia un article a la revista El Temps sobre el bou i la mula, animals presents als naixements, lligats al món del treball, l'esterilitat, la domesticitat... Nadal.

Els infants, diem, són els autèntics protagonistes d'aquestes festes nadalenques. No seré jo qui vaja a discutir l'afirmació, ans posaria l'èmfasi en la fragilitat dels menors per suportar algunes, unes quantes, propostes que se'ls vénen al damunt durant aquestes dates, tan entranyables. La confusió és notable en els menuts, els majors no tenim remei, perquè l'esperit del Nadal va fent forat en unes ments sovint indefenses.

Tant de bo sia temps per difondre, consolidar alguns valors lligats a la solidaritat, generositat, il·lusió, innocència, humilitat, bon moment per insistir en la necessitat de treballar per la pau, reivindicar la justícia, comprometre's novament amb l'amor humà... paraules, ja ho sé, però alguna cosa més. Algú escrivia, en Capdevila, que el millor dels Reis és La carta.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...