dimarts, 31 de gener del 2017

Un poc negre

Les decisions del president nord-americà doncs semblen ja, a hores d'ara, l'avant-sala del pànic. En tornar avui a la feina he pogut escoltar allò de què ens en manquen més de Trump. Sabedor que per ací ja en tenim alguns Trump des de fa algun temps, el pensament verbalitzat sense cap mena de pudor com que de segur és compartit per més d'algun i d'alguna patriota, gose pensar que per uns/unes quants.

La incorporació d'en Sánchez a la cursa de les primàries socialistes obri la porta a alguna incomoditat entre aquells que van contribuir a la seua ¿deixem-ho en passió? a la seu del carrer Ferraz. Davant la pregunta sobre aquesta aparició electoral, l'Intermedio fa notar que la sra. Díaz l'evita tot repartint besades i abraçades ¿oportunes? entre seguidors i seguidores. La derrota del sr. Valls a l'estat del Nord inquieta una miqueta sobre el què poden arribar a votar les bases. No serà que per votar hi haurà que demanar uns requisits bàsics? Sospite, en escoltar algunes opinions, alguns i algunes voldrien restaurar allò del sufragi censatari. Personalment sempre m'he cregut més allò d'una societat culta, ben informada, és a dir no manipulada, i amb esperit crític, on totes i tots voten en consciència. Sincerament, ens evitaríem uns quants disgustos i la democràcia funcionaria millor.

La senyora Ministra del Diàleg, mentre es condecora pòstumament la sra. B., es reuneix amb el Molt Honorable sr. Puig per parlar de finançament autonòmic. De segur que alguns hauran observat en tot plegat la necessitat de reforçar la frontera ¿Nord? o d'espantar possibles acostaments cap al Principat. Igual més que de finançament la reunió anava més d'inversions, que tanta manca fan als territoris valencians, inversions en serveis públics, no en negocis privats.

Les idees del Fons Monetari Internacional, tot recomanant copagaments i retallades, com que, una vegada més, se les podrien guardar per a ells i elles. Per contra, podrien proclamar la necessitat de repartir la riquesa, gravar als que més puguen tenir, garantir que els recursos naturals siguen explotats de manera racional, d'humanitzar l'economia en definitiva. El discurs que ens arriba de l'organisme internacional em sembla d'una barra insuportable.

L'aliança que la sra. Bonig tracta d'articular contra el populisme, amb el PSOE i C's si fa falta, amb compromís de no pacte amb els partits que representen aquesta malaltia és d'antologia. La veritat és que sap de què parla, després de vint anys de practicar sense cap tipus de vergonya polítiques que beneficien a una minoria, privatitzar  i precaritzar els serveis públics, obstaculitzar controls democràtics institucionals, manipular els mitjans de comunicació públics, malbaratar recursos públics, beneficiar a amics i coneguts, endeutar el país dels valencians i les valencianes fins a les celles. No aniria malament una miqueta d'autocrítica i no confondre els conceptes, posant en el mateix sac tot el que els desagrada i consideren atempta contra el seu projecte de societat, del qual es pot discrepar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...