dissabte, 24 d’octubre del 2015

La filla de déu

La vida de la filla de déu és el gran tema d'una pel·lícula ¿valona? que es pot veure aquests dies a les pantalles valencianes. En realitat és el tema del darrer evangeli apòcrif que ha arribat a les llibreries del planeta francès. 

Dels creadors de JC  arriba ara Ea, petit personatge que apareix misteriosament a una bugaderia i es llança, amb cronista, a cercar als nous apòstols, en concret sis, de la bona nova de l'amor, com ja fes el seu desaparegut germà gran, JC. El pare la persegueix en llur fugida i toparà, tête-a-tête, amb totes les contradiccions que va dissenyar per al seu joguet. 

Déu, inicialment se'ns mostra assegut a un solitari escriptori, entre immenses calaixeres de fusta, sobre el que tecleja un vell ordinador molt potent. Memorable moment per l'espectador contemplar la concepció i redacció de les grans lleis de la vida quotidiana, veritable reglament del despropòsit i l'absurditat que ens anihila en el nostre món de merde.

Ea anuncia novament el missatge de l'amor, però proclama sense pèls a la llengua que el paradís hi és a la terra, bé que ho sap ella venint del món del que ve, filla d'un pare autoritari, d'una mare sotmesa i anul·lada, destinada a regnar en un futur no molt llunyà.

Més que profetitzar una fi del món apocalíptica l'obra, com deia editada recentment, ens proposa una revolució tranquil·la, fruit d'escoltar la música que portem dins nostre, veritable esperit diví, de deixar-se prendre pel cant d'un ocell, la tendresa d'un animal, la plàstica d'un esport, la bellesa d'un cos humà. 

Recomanable per a incrèduls de mena, ateus de pedra picada, agnòstics militants, conreadors agrícoles del sentit de l'humor, afiliats al dubte, seguidors incondicionals de la sospita, amants de la música culta o no. 

Un tast a:
https://www.youtube.com/watch?v=eUQFTDdayAs


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Em pose mal

Hi visite en dissabte el consultori mèdic d'Almàssera, escrit a la porta Almássera . A dins advertiments sobre les agressions al persona...